GÜRCÜ YEMEKLERİ |
MALAHTO: Cevizli taze fasulye, LOBYOPHALİ: Kuru fasulyeli karalahana. ÇİMURİ: Tereyağlı mısır ekmeği.
PAPA: Kaynatılmış mısır unu tereyağlı şerbetli. KUYMAK: Kaymakla mısır unundan yapılan yemek, YAĞŞİ KVELİ: Tavada tereyağlı köy peyniri, ÜZÜM PAPASI: Mısır unuyla ve üzüm suyuyla yapılan yemek, KALACO: Süzme yoğurt ve mısır ekmeği kaynatılarak yapılan yemek, YAĞŞİ DO: Tereyağı ve süzme yoğurtla yapılır, ÇİLBURİ: Yumurta ve koravodan yapılır (koravo erik ekşisi) YAĞŞİ BİŞİ: Tereyağında pişirilen hamur, PUNÇHULA: Çökelek eritilip yapılan peynir, ÇİÇİKONİ: Örgü peynir, ÇADİ: Mısır ekmeği, https://www.high-endrolex.com/24
KİNZİLİ PHALİ: Karalahana kişnişli, HAPYANİ PHALİ: Kabaklı karalahana, KURUTİ KERÇHO LOBYO: Kurutulmuş taze fasulye, HASUTA: Kavrulmuş unla, şekerle ve suyla yapılan muhallebi, ZİPYAY: Sütle yapılan muhallebi. LOBYOÇADİ: İri barbunyayla ve yöreye ait baharatlarla yapılan mısır ekmeği. TAPLİ ÇADİ: Bal suyuyla yapılan mısır ekmeği. ŞEKAZMULİ JAVE: Cevizli ve sarımsaklı karalahana turşusu, SİLOR MAKAYNAY: Elde kesilmiş markana, ZSİKESMA : Sütle yapılan makarnalı çorba, SÜTLİ : Tuzlu sütlaç. |