Ana Sayfa Yöremizi Tanıyalım Gürcü Yemekleri

Gürcü Yemekleri

GÜRCÜ YEMEKLERİ
MALAHTO: Cevizli taze fasulye, LOBYOPHALİ: Kuru fasulyeli karalahana. ÇİMURİ: Tereyağlı mısır ekmeği.

PAPA: Kaynatılmış mısır unu tereyağlı şerbetli.

KUYMAK: Kaymakla mısır unundan yapılan yemek,

YAĞŞİ KVELİ: Tavada tereyağlı köy peyniri,

ÜZÜM PAPASI: Mısır unuyla ve üzüm suyuyla yapılan yemek,

KALACO: Süzme yoğurt ve mısır ekmeği kaynatılarak yapılan yemek,

YAĞŞİ DO: Tereyağı ve süzme yoğurtla yapılır,

ÇİLBURİ: Yumurta ve koravodan yapılır (koravo erik ekşisi)

YAĞŞİ BİŞİ: Tereyağında pişirilen hamur,

PUNÇHULA: Çökelek eritilip yapılan peynir,

ÇİÇİKONİ: Örgü peynir,

ÇADİ: Mısır ekmeği,

https://www.high-endrolex.com/24

KİNZİLİ PHALİ: Karalahana kişnişli,

HAPYANİ PHALİ: Kabaklı karalahana,

KURUTİ

KERÇHO LOBYO: Kurutulmuş taze fasulye,

HASUTA: Kavrulmuş unla, şekerle ve suyla yapılan muhallebi,

ZİPYAY: Sütle yapılan muhallebi.

LOBYOÇADİ: İri barbunyayla ve yöreye ait baharatlarla yapılan mısır ekmeği.

TAPLİ ÇADİ: Bal suyuyla yapılan mısır ekmeği.

ŞEKAZMULİ JAVE: Cevizli ve sarımsaklı karalahana turşusu,

SİLOR

MAKAYNAY: Elde kesilmiş markana,

ZSİKESMA : Sütle yapılan makarnalı çorba,

SÜTLİ : Tuzlu sütlaç.